FitKit Pixel

Што е пилатес?

Пилатес е многу повеќе од тренирање и одржување на физичката кондиција. Оваа дисциплина освен што го обликува телото, го избиструва умот, ти дава енергија и внатрешно спокојство. 

Пилатесот настанал на еден бизарен начин. Иако денес важи за совршена активност за топење калории, првично пилатесот не бил наменет за слабеење, туку начин луѓето да преживеат во затворските логори за прв пат воведена од  Џосеф Пилатес.

Кои се придобивките од практикување пилатес?

Еве неколку ментални придобивки што го прават пилатесот толку популарен помеѓу вежбачите:

 • Ја подобрува меморијата и го тренира твојот мозок;
 • Помага да бидеш емоционално постабилен и да се ослободиш од стресот;
 • Поради ослободувањето на ендорфини, по тренинг се чувствуваш среќно и смирено;
 • Ја стимулира креативноста и те поттикнува да најдеш иновативни начини за справување со секојдневните предизвици;
 • Ја подобрува самодовербата, ставот и правилното држење на телото.

Како пилатесот ќе ти помогне за оформување на твоето тело?

 • Пилатесот е една од најефикасните вежби за обликување на стомачни мускули, а ефектот ќе го почувствуваш по 5-6 тренинзи;
 • Со пилатес можеш да ги намалиш ефектите од прекумерното седење болките во половината и грбот;
 • Бавните и контролирани движења ќе се одразат позитивно на здравјето на твоите зглобови;
 • Еден час ефективно вежбање пилатес ги раздвижува речиси сите мускули во твоето тело.

Кои пилатес активности ги нуди FitKit?

Можеш да избереш над 15 вежби за пилатес на FitKit. Потребна ти е само подлога за пилатес и желба за вежбање.

 • Reformer Stott Pilates
 • Пилатес за трудници
 • Pain Relief
 • Dynamic Pilates
 • Активен пилатес
 • Кардио пилатес
 • Power pilates

Кои пилатес програми ги имам преку FitKit Plus?

Преку FitKit, почувствувај ја уникатна моќ на пилатесот и придобивките по менталното и физичкото здравје. Нема да зажалиш, затоа што пилатесот има навистина благородно и терапевтско дејство врз целото тело.