FitKit Pixel

Пливањето е една од најдобрите активности за твоето тело затоа што го активира секој мускул во телото, троши многу калории и ја подобрува работата на кардиоваскуларниот ритам, а притоа зглобовите не чувствуваат никаков притисок.

Според експертите, една минута пливање е еднакво на четири минути пешачење. 

Кои се придобивките од пливање?

Придобивките од пливање се многубројни: 

Кои стилови на пливање се најпопуларни?

FitKit ти овозможува да го воведеш пливањето во својот распоред. 

На располагање ти се неколку различни локации, каде што можеш да пробаш следниве стилови на пливање:

  • маратонско пливање
  • краул пливање
  • стил на градници (жаба)
  • пеперутка
  • пливање на грб
  • стил на ползи

Пред да одиш на пливање, имај на ум дека не се препорачува да јадеш 5 часа пред пливање или да пливаш веднаш после јадење. Не заборавај да пиеш многу течности за да ја надоместиш водата што ја отстранува твоето тело за време на пливањето. 

Ако не знаеш да пливаш, немој да се обесхрабруваш – никогаш не е доцна да се научи. Избери од нашата листа на базени и инструктор кој ќе те води при секој чекор и ќе ти помогне да го надминеш стравот од вода.