FitKit Pixel

5 чекори како да креираш систем во кој вежбачите остануваат

Geert Pieters@shotsbywolf Во текстот од минатата недела позборувавме за причините поради кои членовите и вежбачите остануваат или си одат и направивме опсервација на трите различни типови на вежбачи за кои што можеби како тренер не беше свесен/на. Како и да е, јасно ти е и на тебе и на нас дека пандемијава ни даде на […]

Повеќе

Како да ги задржиш членовите и вежбачите со тебе?

Не требаше да се случи пандемијата за да секој од нас е свесен дека ретенцијата на членовите и вежбачите е клучна кога се работи за успех на твоето студио или фитнес центар. Сепак, оваа година ни го потенцираше фактот дека добрите меѓучовечки односи со членовите на клубот се многу важни во услови кога си спречен/а […]

Повеќе

Очекувањата на твоите членови и вежбачи се сменија. Еве што треба да направиш.

Малку е тврдењето “многу се сменија работите во фитнес индустријата оваа година”. Колку и да ти се крева косата кога ќе слушнеш “новото нормално”, сепак веќе 9 месеци живееме и навигираме низ пандемијата и поминуваме различни стадиуми на тоа ново нормално. Денес излегуваш од дома и освен пари, телефон и клучеви земаш плус маска и […]

Повеќе

Неколку идеи што ќе те убедат да почнеш да вежбаш во природа

Photo credits: Matthew LeJune Ако често вежбаш во природа, сигурно си почувствувал/а како рекреацијата во природа ти го буди оптимизмот и ти ја зајакнува волјата. 💪 Ако се уште се двоумиш, се надеваме дека овој блог ќе те убеди да го замениш вежбањето дома или излежувањето пред компјутер со тренинг во природа. https://giphy.com/gifs/takSrYxkpg14Q/html5 За среќа, вежбањето […]

Повеќе

4 вежби што ќе ти помогнат да заспиеш подобро

Photo credits: @thecreative_exchange Ако често ти требаат и понеколку часа да заспиеш, а наутро се будиш без волја за живот и немаш енергија преку целиот ден, тогаш овој блог е за тебе. 👇 За здрав и квалитетен сон не ти се потребни хемикалии. Самото тело има внатрешен часовник кој кажува кога да се спие и […]

Повеќе

5 реквизити што ќе го претворат твојот дом во фитнес центар

Photo credits: https://gadgets-reviews.com/ Познато ли ти е онаа чувство кога ти се вежба, ама некако те мрзи да го вклучиш компјутерот за да гледаш видеа со вежбање? Си велиш дека кога би имал/а фитнес реквизити дома кo во теретана, постојано би вежбал/а. Но, што ако можеш да искористиш неколку едноставни домашни реквизити кои што ќе […]

Повеќе

5 лесни вежби што може да ги правиш за време на паузата за ручек

Photo credits: @austindistel Ако често се наоѓаш во ситуација кога по ручек не можеш да работиш со истиот фокус, енергија и елан како пред оброкот, тогаш овој блог пост е за тебе! По месеци поминати во работа од дома, седење на столчиња што не се соодветни за твојот ‘рбет или излежување на каучот и гледање […]

Повеќе

Ѓорѓи од Play Fit Move: Онлајн вежбањето има многу предности!

-Се плашевме дека нема да има заинтересираност за онлајн часови од пошироката популација, но се случи сосема спротивното — добивме посветени вежбачи што уживаат да ја одржуваат фитнес рутината во комфорот на својот дом, вели Ѓорѓи Спасов, фитнес тренер во Play Fit Move. Ѓорѓи почнал да организира онлајн часови по Functional Fitness пред 1 месец, користејќи ја […]

Повеќе

5 најголеми заблуди за вежбањето од дома

Во период кога изолацијата е неизбежен дел од нашето секојдневие, вежбањето од дома станува речиси неизбежна опција и решение за да ја одржиш фитнес рутината и да ги стопиш калориите од обилните домашни оброци. Низ социјалните мрежи и портали, ќе забележиш голем број на митови и заблуди кои што кружат за вежбањето од дома. Што […]

Повеќе

Прирачник за инструктори: Како да сетираш онлајн тренинг?

Photo credits: Victor Freitas on Unsplash Ако организирање онлајн тренинг ти е ноќна мора, а технологијата можеби и не ти е некоја силна страна, овој туторијал е за тебе. Во претходното видео, ти ги одговоривме најгорчливите прашања што веројатно те мачат кога треба да продуцираш онлајн тренинг. Сепак, доколку уште сметаш дека е полесно да се […]

Повеќе