FitKit Pixel

Јанева за најдобрите фитнес центри на хотели во Скопје

Скопје нуди разни можности за фитнес активности, со оглед на големиот број фитнес центри и спортски клубови. Во изминатиот месец, со помош на FitKit, ги истражував најдобрите фитнес центри во хотелите во Скопје. Ги рангирав теретаните според одредени критериуми, како што се големина, фитнес опрема, услови и видови на тренинг, работно време, хигиена, атмосфера, вентилација, […]

Повеќе

Зошто “strong” е новото “sexy”

Факт е дека силно, тонирано и мускулно функционално тело е новото секси и за мажи и за жени. Зголеменото прифаќање на медиумите и компаниите за спортска облека дека убавината доаѓа во повеќе форми дава позитивен сигнал за да луѓето се охрабрени да живеат здрав и активен живот. Најдоброто од се’ е тоа што здраво и […]

Повеќе

Фитнес совети за секое ниво

Загревање пред вежбање Важно е да го подготвите телото за вежбање. Загревајте се најмалку 10 минути со кардио вежби. На пример, може да џогирате во место 5 минути и потоа да правите џампинг џекс или да скокате јаже. Или, почнете со пешачење, па продолжете со џогирање со бавно темпо на трака. Комбинација за раце и […]

Повеќе

Со FitKit ги менуваме правилата на игра!

Ако во твојата глава да се биде фит значи да вежбаш секојдневно во теретана или да трчаш редовно на кеј, тогаш си на право место и подготви се да бидеш mindblown. Од неодамна во Скопје постои мобилната апликација FitKit преку која можеш да се регистрираш и да вежбаш на најразлични места во Скопје. Од теретани, […]

Повеќе

Вистината за активниот животен стил

Многу често кога луѓето ќе го слушнат зборот активен го поврзуваат со нешто тешко и страшно. Луѓето имаат слика дека активниот животен стил подразбира саати поминати во фитнес или пак некои екстремни вежби, “офф роуд” велосипедизам, искачување планини, трчање маратони итн. Таа претстава е резултат на многуте вљубеници во спорт и активен животен стил кои […]

Повеќе