Wellcast with Josif

Владимир-Дунгевски

Како да бидеш здрава и успешна компанија во чекор со времето?

Ако поминуваш 8 часа и повеќе дневно на своето работното место, сигурно многу ти влијае атмосферата што владее во твојот тим, меѓучовечките односи, мотивациите, фрустрациите […]

Како да бидеш здрава и успешна компанија во чекор со времето? Повеќе

Sofija Manceva

Како да препознаеме дека имаме нереални очекувања и опседнатост со “совршениот” изглед?

Како да препознаеме дека сме се опседнале со изгледот? 🤔 Зошто очекувања од типот на “сакам да изгледам како овaa личност” се штетни и нереални?

Како да препознаеме дека имаме нереални очекувања и опседнатост со “совршениот” изглед? Повеќе

Александарa-Крстевска

Што ќе се случи ако претераш со суплементи?

Колку често користиш суплементи за да ги подобриш резултатите од својот тренинг или едноставно да ја надополниш потребата на витамини во организмот?  Дали ги земаш

Што ќе се случи ако претераш со суплементи? Повеќе

Александар-Колев

Како твоите животни навики влијаат на здравјето на твоето срце?

Дали некогаш си размислувал/а за тоа како твоите животни навики се одразуваат врз здравјето на твоето срце? 🤔 Дали креваш паника секогаш кога ќе видиш

Како твоите животни навики влијаат на здравјето на твоето срце? Повеќе

Предраг Петрески

Како до комплетен личен развој преку боречки вештини?

Отсекогаш си сакал/а да пробаш некоја боречка вештина, ама не си знаел/а од каде да почнеш? 🤔 Како боречките вештини можат да ти помогнат да

Како до комплетен личен развој преку боречки вештини? Повеќе

Wellcast with Josif

Како хормоните влијаат на дебелината и што можеш да направиш во врска со тоа?

Дали 2023 ја започна ветувајќи си дека ќе се избориш со својата телесна тежина? 🤔 Дали си размислувал/а дека можеби дебелеењето ти е поврзано со

Како хормоните влијаат на дебелината и што можеш да направиш во врска со тоа? Повеќе

sergej-georgiev-joga-meditacija

Зошто јога и медитација се моќна комбинација што ќе ти го промени животот?

Дали имаш предрасуди кон јогата и медитацијата? Дали сметаш дека тие се губење на време? Сергеј Георгиев, учител по јога и медитација ќе ти го

Зошто јога и медитација се моќна комбинација што ќе ти го промени животот? Повеќе

katerina-angeliovska-meditacija

Како да почнeш со медитација и како да знаш дали има ефект?

Ако некогаш си пробал/а медитација, сигурно знаеш колку неколку минути медитирање целосно те рестартираат. Ако не си пробал/а, а имаш желба да почнеш со медитација,

Како да почнeш со медитација и како да знаш дали има ефект? Повеќе

Симона Коруновска

9 начини како исхраната влијае врз менталното здравје

Дали знаеш дека она што го јадеш влијае врз начинот на кој што размислуваш? Дали ти се случило секогаш кога си под стрес да бараш

9 начини како исхраната влијае врз менталното здравје Повеќе

wellcast-with-josif

Кога вежбањето прави повеќе штета, отколку корист?

Дијана Оркич Шивачев – кинезиолог и фитнес инструктор во првата епизода на WELLCAST with Josif, ни го дава одговорот во кои случаи вежбањето носи повеќе штета отколку корист.

Кога вежбањето прави повеќе штета, отколку корист? Повеќе