Владимир од Бушидо Доџо: Боречките вештини се начин на живот, применливи во сите животни домени!

Бушидо Доџо

Повеќе од една деценија Академијата за боречки вештини, Бушидо Доџо ги поместува стандардите за тоа како се изучуваат боречките вештини како начин на живот преку развој на телото и техниката, умот и духот. 🙌

Големиот број на награди и признанија што ги добиваат се само уште една потврда дека натпреварувачкиот дел е минимален сегмент од вештината, но сепак едно убаво искуство и дружење.

Бушидо Доџо

Владимир Јовановски, основач и инструктор за боречки вештини во Бушидо Доџо споделува кој бил мотивот за создавање на академијата. ⬇️

Академијата за боречки вештини, Бушидо Доџо е основана на 22ри август 2012 година. Мотивот беше, е и ќе биде, изучување на боречките вештини како начин на живот, истовремен развој на телото и техниката, умот и духот. Од телесен аспект, вежбање на техники за реална борба до степен на автоматизам, применливи во секакви ситуации. Од духовен аспект, несвесно и инстиктивно делување со свесно стекнатите борбени техники, едновремена мисла и акција. Во целина, боречките вештини се начин на живот и како такви се применливи во сите животни домени. 🙌

Бушидо Доџо

Во Академијата Бушидо Доџо можеш да ги пробаш следниве боречки вештини:

🥋 Карате – Јапонска боречка вештина за самоодбрана и правилен развој на телото, умот и духот.

🧘 Зен медитација – Тренинг на телото, умот и духот за

максимална физичка и ментална фокусираност и присутност, овде и сега.

👊 Џиуџитсу – Голораката боречка вештина на самураите, практична за реална борба во секакви ситуации.

🔥 Street Fight – Современ концепт на борбени техники за самоодбрана и борба во реални ситуации без ограничувања и правила.

Часовите се достапни за деца и возрасни.

Бушидо Доџо

Бушидо Доџо е уште еден член на ФитКит фамилијата. 👩‍👧‍👧

Доколку сакаш и ти да бидеш дел од приказната на академијата Бушидо Доџо, закажи си термин преку ФитКит апликацијата и посети ја Академијата за боречки вештини што се наоѓа на:

👣 улицата „Илија Димовски” број 6 во населбата Лисиче во општина Аеродром, Скопје.

За да бидеш во тек со сите новости на Бушидо Доџо:

📸 Следи ги на Инстаграм: @bushidodojomacedonia

👍 Пиши им на Фејсбук: Bushido Dojo Macedonia

📧 Пиши им на мејл: macedonian.samurai@gmail.com

☎️ Јави се: 070 820 276

Бушидо Доџо

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и со опција за закажување сесии со лиценциран психолог. 

ФитКит е и плFitKit logoатформа со видео програми за вежбање со твоите омилени ликови. Програмите можеш да ги отклучиш со твојата ФитКит претплата, со 15 кредити, 990 денари, или преку видеотеката на MaxTV. Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore