ФитКит Херој на Неделата: Иван Јордановски

ivan-upshift

Сака да плива, трча и да вежба функционални тренинзи. Смета дека е единствен човек во  Македонија којшто гледа NFL секој викенд, од прва до последна игра. Готвењето му е afterwork пасија. 🧑‍🍳

Запознајте го Иван Јордановски, нашиот ФитКит херој на неделата. 👋

Пливање, трчање, функционални тренинзи (кросфит) и возење велосипед се моите омилени фитнес активности што ми помагаат да стигнам поблиску до својата фитнес цел: Long body endurance, for a faster and better way of living! 🚀

ivan-upshift

Најдобрите тренинзи за Иван се функционални тренинзи со фокус на движење на повеќе регии од телото и максимално ангажирање на мозокот за репетитивно извршување на сериите од вежбите без ниедна грешка. 🤸‍♀️

Мојата фитнес рутина се состои од тренинг со тежини (3 пати во неделата) и кардио тренинг (2 пати неделно). Викендот го користам за пешачење низ планината Водно или возење точак. Од опрема, секојдневно користам маичка и шорцеви, што полесно толку подобро за телото и мускулот за правилно да го издржат отпорот.

ivan-upshift

Инспирација црпи од Tom Brady, американски фудбалер. Еве зошто:

✅ Том Брејди e познат по својата неспоредлива работна етика и дисциплина. Тој има строг режим на тренинзи и следи високо специјализирана диета за да ги оптимизира своите перформанси и долговечноста во фудбалската кариера.

✅ И покрај тоа што има 40-ти години, Брејди продолжува да настапува на елитно ниво во физички захтевен спорт. Неговата способност да одржува врвни перформанси во 40-тите години, ми служи како доказ за придобивките од редовното вежбање

✅ Менталната еластичност и способноста на Брејди да остане фокусиран под притисок се восхитувачки. Неговата способност да се справи со ситуации со висок стрес во клучните моменти од игрите е доказ за важноста на зачувување на менталното здравје благодарение на фитнесот.

✅ Иако фитнесот често се гледа како индивидуална работа, успехот на Брејди ја нагласува важноста на тимската работа, лидерството и комуникацијата во постигнувањето на колективните цели, без разлика дали се работи за спорт или во други области од животот.

✅ Брејди става силен акцент на исхраната при закрепнување од вежбање. Тој следи растителна, ниско-воспалителна исхрана, избегнува алкохол, кофеин и преработена храна. 

✅ Тој е познат по неговата подготвеност постојано да учи и да се прилагодува на новите техники и стратегии за тренинг. Ова ме инспирира да го отворам својот ум и постојано да ја подобрувам сопствената фитнес рутина.

✅ Способноста на Брејди да остане релативно без повреди во текот на неговата кариера е доказ за важноста на паметните техники за обука, закрепнување и превенција од повреди. Ова ми служи како вредна лекција за приоретизирање на своето долгорочно здравје и фитнес.

ivan-upshift

Она што дополнително го мотивира да го даде својот максимум е следнава плејлиста:

А еве која е најсмешната ситуација што му се има случено при вежбање:

Кога вежбав кросфит со тренерот Бране во фитнес студиото еден ден имавме вежба Power snatch 2-2-2-2-2 на 80%. По тој тренинг, не можев 20 минути потоа да ги искачам скалите за да си одам накај дома. 🤭

ivan-upshift

Иван работи како Production designer & Head of tech operation во компанијата Upshift.

Тој вели дека ФитКит како бенефит за вработени е движење за едно големо “семејство” коешто нуди здрав начин на живот.

Без разлика дали сум дома, во канцеларија или на состанок, преку ФитКит, секогаш имам на располагање фитнес центар што е максимум оддалечен на 10 минути од мене каде што можам да ја извршам својата дневна фитнес рутина. We can lift the weight of the world off our shoulders, by putting a little weight on our backs! 🏋️

За да дознаеш повеќе за Иван:😎

👍 Додај го за пријател на Фејсбук: Ivan Jordanovski

📸 Пиши му на Инстаграм: @ivanjordanovski

🎯 Конектирај се на LinkedIn: Ivan Jordanovski

 

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и со опција за закажување сесии со лиценциран психолог. 

ФитКит е и плFitKit logoатформа со видео програми за вежбање со твоите омилени ликови. Програмите можеш да ги отклучиш со твојата ФитКит претплата, со 15 кредити, 990 денари, или преку видеотеката на MaxTV. Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore