ФитКит со освоено 2ро место на Ecommerce Awards 2022!

е-commerce awards

Апликацијата ФитКит го освои 2рото место во категоријата Е-продавница за модни додатоци, убавина, здравје и нега на годината на изборот за најдобрите во македонската е-трговија – Ecommerce Awards 2022, во организација на Асоцијацијата за е-трговија на Македонија, со што уште еднаш се издвои како позитивен пример во сферата на е-трговијата во земјава. 🎉

Годинава, ФитКит беше номиниран во дури 4 категории и тоа: Мобилна апликација за е-трговија на годината, Најдобра е-продавница основана од жена, Е-продавница за модни додатоци, убавина, здравје и нега на годината и Е-трговец на годината.

Над 6500 гласачи и 13 членови на стручното жири ја препознаа напорната работа, иновативноста, тимскиот дух и вложените напори на е-трговците како ФитКит да бидат поттик за останатите компании за уште подобро темпо во сферата на е-трговијата во 2023-та година. 🎯

Оваа награда значи дека конечно после 5 години напорна работа, пазарот ја препознава ФитКит како алатка која е go-to кога се работи за здравје и дека брендот веќе е во фаза на искачување кон врвовите. Ова значи и дека ќе работиме уште понапорно за наредната година да бидеме на прво место. Наградата ни служи како доказ дека апсолутно се движиме во вистинската насока и е мотив плус да продолжиме по истиот пат со поголеми брзини!, 🚀 објаснува Ангелина Блажеска, ко-основач на ФитКит.

е-commerce awards

Освоеното 2ро место е показател дека сме на прав пат и дека треба да забрзаме кон врвот, додава Јосиф Дамјанов, ко-основач на ФитКит.

Ова значи дека сме носеле добри одлуки, дека сме видливи во екосистемот и треба да работиме дупло повеќе, бидејќи признанијата се показател дека си на прав пат и дека треба да забрзаш. Среќна околност е што на нашата маса имаше компании коишто добија по 5-6 награди, така што, 2рото место само во една категорија носи мотивација следната година да добиеме прво место. Од друга страна, носи и фрустрација за следната година да бидеме видливи и со награда во повеќе категории. 🏆 

Благодарение на исклучителната грижа кон корисниците, постојаното додавање нови локации за вежбање и релаксација, иновациите во рамки на апликацијата и надвор од неа, резултираа со вакво признание што е од големо значење за ФитКит. 🙌

Наградите не се наменети за хранење на егото, туку напротив, тие служат за да се потсетиме дека корисниците ја забележуваат нашата работа. Понекогаш и самите ние заглавени во секојдневните операции и обврски, забораваме дека преку ФитКит помагаме нечиј живот да стане поквалитетен, дека превенираме нечија фрустрација, разубавуваме нечиј ден и носиме вистинска вредност на пазарот, објаснува Јосиф.

е-commerce awards

Оваа признание е уште еден поттик за остварување на долгопосакувана цел – интернационализација на ФитКит апликацијата и надвор од границите на земјава, велат Јосиф и Ангелина. 

Следниот период, освен што ќе продолжиме со досегашните активности, ќе се трудиме да наметнеме и дигитализација во сите студија и кај сите тренери. Дополнително, очекуваме да станеме оперативни и во Атина, Грција со што ќе ја оствариме и нашата долгопосакувана цел – интернационализација. Се надеваме и на инвестиција која ќе ни го забрза развојот на продуктите и ќе ни овозможи уште поквалитетно пробивање и освојување на нови пазари! 🎯

Од тимот на ФитКит најавија дека годинава уште повеќе ќе се посветат на своите корисници со цел да им пружат брзи и флексибилни начини за водење здрав и активен начин на живот каков и што заслужуваат, олеснувајќи им го пристапот до над 300+ места за вежбање и релаксација ширум земјава. 

ФитКит останува да сведочи за исклучителните напори да се унапреди е-трговијата во земјава на уште едно повисоко ниво, заедно со останатите победници на овогодинешните E-commerce Awards. 👏

 

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и со опција за закажување сесии со лиценциран психолог. 

ФитКит е и плFitKit logoатформа со видео програми за вежбање со твоите омилени ликови. Програмите можеш да ги отклучиш со твојата ФитКит претплата, со 15 кредити, 990 денари, или преку видеотеката на MaxTV. Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore