Што ако имам само ролер за стомачни?

roler-za-stomacni
roler-za-stomacni

Ако имаш намера да си ги зацврстиш и оформиш стомачните како никогаш досега, ролер за стомачни е идеалниот реквизит за тебе! 💪

Без разлика дали ќе го користиш како загревање за вежбање или како главен тренинг, овој реквизит има голем број на придобивки:

✅ Ги ублажува воспалените мускули;

✅ Го измазнува целулитот;

✅ Ја намалува болката во грбот;

✅ Ја подобрува флексибилноста на зглобовите;

✅ Ги опушта мускулите.

roler-za-stomacni

Маја Самарова, тренер во студиото Basement ти подготви ефикасен тренинг како да си ги оформиш стомачните од соништата со помош на ролер за стомачни. 💯

Тренинг со ролер за стомачни

Вежба 1: Wheel rollouts

3×15 повторувања

Вежба 2: Knee tucks 

3×15 повторувања

Вежба 3: Glute bridge and curl 

3×15 повторувања

Вежба 4: Pike 

3×15 повторувања

Вежбање со ролер е одличен начин за да се подобри рамнотежата и стабилноста на телото, јачината на јадрото, да се зајакнат голем број на мускулни групи, зглобовите и лигаментите.

roler-za-stomacni

Спремање за натпревар во време на пандемија, отварање па повторно затварање на теретани беше голем предизвик за мене, но квалитетен тренинг може да се направи и дома и во теретана, под секакви услови. No excuses дечки, фатете се за работа! 🏃

За да вежбаш со Маја: 👧

📷 Пиши ѝ на Инста: maja_samarova

💬 Контактирај ја на Фејсбук: Maja Samarova

roler-za-stomacni

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и како платформа со видео програми за вежбање со твоите омилени ликови.

Програмите можеш да ги отклучиш со твојата ФитКит претплата, со 15 кредити, 990 денари, или преку видеотеката на MaxTV.

Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore.