ФитКит Херој на Неделата: Јована Маројевиќ

Јована-Маројевиќ
Јована-Маројевиќ

Енергична, амбициозна личност којашто го гледа вежбањето како релаксација, а не како обврска. 💪

Запознајте ја 22-годишната Јована Маројевиќ од Скопје, нашиот ФитКит херој на неделата. 👋

Девет години вежбала балет и била убедена дека ќе биде балерина кога ќе порасне. Сепак љубовта кон балетот ја заменила со вежбање јога и пилатес.

Кога вежбам јога и пилатес, времето ми поминува пребрзо и едвај чекам да дојде следниот тренинг. Не го гледам вежбањето како обврска, туку како релаксација. Сепак, не сакам да се фокусирам само на една дисциплина и затоа ја избрав ФитКит апликацијата. Сакам постојано да пробувам различни дисциплини – теретана, пливање, функционални тренинзи, итн.

Јована-Маројевиќ

Јована умешно комбинира тренинзи од дома и теретана, затоа што на тој начин, најдобро се мотивира: 🏋

Онлајн тренинзите се одлична работа ако имаш самодисциплина. Мене ми заштедија многу време бидејќи само го местам матот и веднаш почнувам да вежбам. Но, не е секогаш е едноставно и лесно да се мотивираш да вежбаш од дома. Често ми фали енергијата од групни тренинзи во живо. Затоа, пробувам да си ги координирам обврските за да посетам часови во живо, а кога немам време, вежбам од дома.

Нејзина фитнес инспирација е Lily Sabri. 💃

Кога не ѝ е денот, еве како Јована се мотивира да вежба:

Секогаш си велам: Знаеш дека ќе ти биде 100 пати поубаво кога ќе извежбаш! And it works every time. 😜

Како Full-Stack Developer во компанијата Polar Cape, тренинзите што ги резервира преку ФитКит апликацијата, ѝ помагаат секогаш да биде во топ форма по долгите часови поминати пред компјутер. 💻

Сите имаме време за вежбање, само треба да ја најдеме активноста која ни “лежи” и за која вреди да одвоиме време од денот (за мене тоа е јогата).

Јована-Маројевиќ

За да дознаеш повеќе за Јована:😎

👍 Додај ја за пријател на Фејсбук: Jovana Marojevikj

📸 Пиши ѝ на Инстаграм: @marojevikjj

🎯 Конектирај се на LinkedIn: Jovana Marojevikj

FitKit logo

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и како платформа со видео програми за вежбање со твоите омилени ликови.

Програмите можеш да ги отклучиш со твојата ФитКит претплата, со 15 кредити, 990 денари, или преку видеотеката на MaxTV.

Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore.