Kid-friendly студио за вежбање: Коректива – Студио за здраво тело

korektiva-studio

Предводени од мотото „Упорноста е клуч за одлични резултати!”, физиотерапевтското студио Коректива успеало да им помогне на стотици дечиња и возрасни да постигнат правилен раст и развој на телото. 🗝️

Преку внимателно одбрани вежби, тимот на Коректива, на забавен начин им помага на клиентите да се ослободат од болките во телото, да ги корегираат деформитетите на ‘рбетниот столб и лошото држење на телото.

korektiva-studio

Стефанија Стојанова, Физиотерапевт во Коректива, објаснува за придобивките за децата од вежбањето корективна гимнастика.

За децата, корективната гимнастика е физичка активност што преку забава, придонесува за развој на прецизност, координација на движењето и флексибилност на телото. 

Овие вежби се специјално креирани за најмалите и придонесуваат за:

✅Развој на мускулно и коскено ткиво;

✅Усовршување на координацијата и моторичките вештини;

✅Развивање на правилно држење на телото;

✅Корекција на низа функционални деформитети;

✅Контрола на тежината;

✅Подобар однос кон животот.

korektiva-studio

Дополнително, студиото располага и со тренинзи за навремено третирање на рамните стапала кај децата, со цел да не дојде до ротација на ‘рбетниот столб и сколиоза.

А за возрасните, има специјално дизајнирани вежби за корекција на кичма и ослободување од болката, зајакнувањето на јадрото – мускулите на грбот, стомакот, горниот дел на бутовите и задникот, корегирање деформитети на ‘рбетен столб и справување со болка кај дегенеративни нарушувања или повреди.

Она што особено го издвојува Коректива како студио е тоа што според дијагнозата, физиотерапевтите прават персонализирана програма за третмани што вклучуваат корективни вежби, истегнувања и масажи. 💆

Телото е единственото место каде што ќе живеете цел живот. Затоа, грижете се за вашето тело и доведете го до степен без болка!

korektiva-studio

Коректива е уште еден член на ФитКит фамилијата. 👩‍👧‍👧

Доколку сакаш и ти да бидеш дел од приказната на студиото Коректива, закажи си термин преку ФитКит апликацијата и посети го студиото што се наоѓа на:

👣 улицата „Методија Шаторов Шарло број 26” во Аеродром, Скопје

 

За да бидеш во тек со сите новости на Коректива:

📸 Следи ги на Инстаграм: @_korektiva_

👍 Пиши им на Фејсбук: Коректива – Студио за здраво тело

☎️ Јави се: 075 307 009

📩 Пиши им мејл: korektiva94@gmail.com

korektiva-studio

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и со опција за закажување сесии со лиценциран психолог. 

ФитКит е и плFitKit logoатформа со видео програми за вежбање со твоите омилени ликови. Програмите можеш да ги отклучиш со твојата ФитКит претплата, со 15 кредити, 990 денари, или преку видеотеката на MaxTV. Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore