3 начини како ФитКит ти помага да го подобриш твоето ментално здравје

podobro-mentalno-zdravje-fitkit

Дали и на кој начин вложуваш во твоето ментално здравје? 🧠

Дали грижата за твоето ментално здравје ти е исто толку важна како и грижата за физичкото здравје? 🤔

Дали знаеш на кои начини ФитКит апликацијата може да ти помогне да го подобриш менталното здравје уште денес? 💯

Начин #1: Друштвени активности

Ковид-19 ни покажа колку е важна социјализацијата за нашето ментално здравје. 

Но, дали постојано ја правиш истата активност со твоите пријатели одново и одново? 😉 Ако одговорот е ДА, дали си расположен/а за експериментирање со нови активности? 

podobro-mentalno-zdravje-fitkit

ФитКит од неодамна воведе нова категорија во рамки на апликацијата за Друштвени активности

Овде ќе најдеш дузина интересни друштвени активности за тебе и твоите пријатели што ќе ве извадат од зоната на комфор и ќе ти пружат едно поинакво искуство што веруваме ќе ви се допадне. 💯

Начин #2: Разговор со психолог

Ако некогаш си посетил/а психолог, сигурно ти е јасно колку само еден разговор со стручно лице знае целосно да те препороди, исто како и после добар тренинг. 🙌

Иако мај е месецот посветен на подигање на свеста за менталното здравје и речиси сите активности на оваа тема се случуваат месецов, ние решивме уште пред некој период да го направиме советувањето со психолог лесно и пристапно за секој од нашите корисници. 

Во соработка со мобилната апликација Разговор.мк, ФитКит воведе нова опција – закажување сесија со лиценциран психолог по твој избор. 📞

Можеш да бираш од 50+ лиценцирани психолози, стручни на најразлични теми (зависи што ти е маката). Закажи си сесија онлајн или во живо, како и да ти одговара. 

podobro-mentalno-zdravje-fitkit

Ако уште се двоумиш, овде можеш да прочиташ за 11 начини како разговорот со психолог ќе ти го подобри менталното здравје (покрај вежбањето). ⬅️

Ги охрабруваме нашите корисници, покрај вежбањето, да му дадат шанса и на разговорот со лиценциран психолог за да постигнат благосостојба на телото и умот. 😇

Начин #3: Вежбање

Сите знаеме колку вежбањето има неверојатни придобивки, не само за нашето физичкото здравје, туку и за сите други области на здравјето како менталната, емоционалната, интелектуалната и социјалната благосостојба. 🙌

podobro-mentalno-zdravje-fitkit

Сите ние имаме денови кога не сме расположени и не ни се вежба. Но, токму во тие моменти треба да имаме на ум дека вежбањето ги зголемува нивоата на допамин, серотонин и ендорфин во мозокот, хормони одговорни за подобрување на расположението и енергијата. 📈

Дополнително, вежбањето ја зголемува социјалната активност и го намалува чувството на осаменост и изолација. Нашиот избор на друштвени активности ќе ти помогне во тоа.

Ете, ова нека ти биде уште една причина плус да ја отвориш ФитКит апликацијата уште денес и да ја најдеш соодветната активност за тебе

Менталното здравје е предуслов и основа за квалитетен живот. Затоа, те охрабруваме да ги пробаш овие 3 начини за подобрување на менталното здравје и да ни пишеш во која од нив најмногу ќе се пронајдеш. 🔍

podobro-mentalno-zdravje-fitkit

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и со опција за закажување сесии со лиценциран психолог. 

ФитКит е и плFitKit logoатформа со видео програми за вежбање со твоите омилени ликови. Програмите можеш да ги отклучиш со твојата ФитКит претплата, со 15 кредити, 990 денари, или преку видеотеката на MaxTV. Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore