Kid-friendly студио за вежбање: Бушидо Доџо

Бушидо Доџо

Боречките вештини се една од најдобрите физички и психички активности што можеш да ги одбереш за тебе или своето дете. 🥋

Академијата за боречки вештини Бушидо Доџо повеќе од една деценија се стреми да изгради способни и посветени млади луѓе, со големо чувство на одговорност и дисциплина кон себе и другите.

Овде, твоето дете може да ги проба следниве боречки вештини:

🥋 Карате – Јапонска боречка вештина за самоодбрана и правилен развој на телото, умот и духот.

👊 Џиуџитсу – Голораката боречка вештина на самураите, практична за реална борба во секакви ситуации.

Бушидо Доџо

Покрај зголемена енергија, намалување на стресот и исфрлање на фрустрациите, твоето дете ќе има бројни придобивки од овие часови како:

✅Темелно запознавање со моториката на своето тело.

✅ Совладување на базични удари со нога и блокови, применливи за реална самоодбрана.

✅ Одлична кондициона и мускулна спремност.

✅ Поголема самодоверба и прифаќање на својата автентичност.

✅ Поголема одговорност кон себе и своите постапки.

✅ Челична дисциплина и истрајност во извршување на секојдневните обврски дома и во училиште.

Дополнително, практикувањето на боречки вештини ќе го научи твоето дете дека не постојат тешки и несовладливи противници, туку само вешти или помалку вешти борци. 

Бушидо Доџо

Тие ќе им влеат самодоверба и ќе ги научат на почитување и верба во сопствените вештини, нешто што ќе им служи до крајот на животот.

Бушидо Доџо е уште еден член на ФитКит фамилијата. 👩‍👧‍👧

Доколку сакаш твоето дете да биде дел од приказната на академијата Бушидо Доџо, закажи си термин преку ФитКит апликацијата и посети ја Академијата за боречки вештини што се наоѓа на:

👣 улицата „Илија Димовски” број 6 во населбата Лисиче во општина Аеродром, Скопје.

 

За да бидеш во тек со сите новости на Бушидо Доџо:

📸 Следи ги на Инстаграм: @bushidodojomacedonia

👍 Пиши им на Фејсбук: Bushido Dojo Macedonia

📧 Пиши им на мејл: macedonian.samurai@gmail.com

☎️ Јави се: 070 820 276

Бушидо Доџо

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и со опција за закажување сесии со лиценциран психолог. 

ФитКит е и плFitKit logoатформа со видео програми за вежбање со твоите омилени ликови. Програмите можеш да ги отклучиш со твојата ФитКит претплата, со 15 кредити, 990 денари, или преку видеотеката на MaxTV. Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore