Вистината за активниот животен стил

Многу често кога луѓето ќе го слушнат зборот активен го поврзуваат со нешто тешко и страшно.

Луѓето имаат слика дека активниот животен стил подразбира саати поминати во фитнес или пак некои екстремни вежби, “офф роуд” велосипедизам, искачување планини, трчање маратони итн. Таа претстава е резултат на многуте вљубеници во спорт и активен животен стил кои благодарение на социјалните медиуми и интернетот промовираат таков живот. И, тоа е прекрасно затоа што инспирираат многу луѓе да започнат поквалитетен животен стил, но сепак обичниот човек не е заљубен во тоа и веднаш си кажува на себе: “јас нема шанси ова да го правам”.

Некои луѓе сметаат дека за да бидеш активен треба да бидеш фит и да имаш six pack (стомачни) затоа што на ТВ или ФБ ќе видиме реклама поврзана со активен живот и здравје која има слика на врвно тонирано тело. Доколку си и ти еден од тие на кого му се рушат сите светови кога ќе помисли да биде активен, дозволи ми да ти го променам мислењето :).

Опасностите на нашиот животен стил

Најди го сопственото “активен”

Дочитај ја оваа статија на нашата веб страна со клик на следниот линк.

Ако ти се допадна ова што го читаше ќе ни значи да стиснеш на аплаузот 👏 и можеби да ја препорачаш статијава некому на кого му е потребна.