Како да “протнеш” вежбање во твојот ден

Кога се работи за наоѓање на мотивација да се дигнеш од комфорот на топлиот дом и кауч за да одиш на вежбање потребно е повеќе од “виша сила” :).

немам време” е убедливо најголемиот изговор што постои на земјината топка, но затоа што веќе е клише почна да еволуира во “во гужва сум и со многу работа” . Реалноста е дека секој од нас може да најде време за вежбање, односно време за себе. Се’ што треба да направиме е да станеме свесни дека изговорите ќе не повредат на долг рок. Жалосно е што повеќето од луѓето имаат време откако ќе дојде ситуација во животот која ќе ги посрамоти или уплаши.

Исклучиво се работи за одбивање на промена, а не за тоа дека нема да ми се допаѓа чувството после вежбање или дека нема да најдам омилена дисциплина. Еве 3 совети кои ќе ти помогнат да “протнеш” вежбање во твојота агенда:

Прочитај ја целата статија на следниот линк.

Ако ти се допадна ова што го читаше ќе ни значи да стиснеш на аплаузот 👏 и можеби да ја препорачаш статијава некому на кого му е потребна.