Пробај ги овие 3 вежби во вода

Периодов или си на одмор или размислуваш да споиш викенд за да избегаш на некоја дестинација покрај вода. Еден од стравовите со кои се соочуваат многу луѓе е дали ќе го прекинат континуитетот на вежбање или дали ќе се вратат поправени поради тоа што сите се опуштаме и “бегаме” од здравиот и активен начин на живеење, доколку и воопшто го имаме се’ разбира :). Еве што можеме ние да те советуваме со цел да избегнеш качување на некое килце и со цел да не го загубиш континуитетот кој што веќе си го создал.

Paddleboarding (на македонски не знаеме превод )
Стоечки paddle boarding е еден од најбрзо растечките спортови на вода во светот. Комбинација помеѓу сурфање и кајак што привелкува многу луѓе поради можноста да работат сите мускулни групи. Зајакнува јадро и стомак, подобрува кардио фитнес, баланс и флексибилност. Притоа нема никакво оптеретување и е забавно. Нема ограничување за возраста, нема ограничување за водената површина и е одлично на луѓе што немаат трпение да лежат и да се сончаат, а сепак сакаат да фатат боја.

Аква аеробик 
Вежбање во вода е одличен начин да се искористи отпорот од водата за да ги зајакнуваш мускулите и твојот кардио фитнес. Не мора да посетуваш час за да го направиш ова. Единствено ти треба вода покрај тебе и да бидеш креативен и да експериментираш со движења во кои ќе осеќаш отпор. Или искористи го youtube и најди си вежби во вода.

И што мислиш кое е последното? 🙂 Дочитај на нашата веб страна.

Ако ти се допадна ова што го читаше ќе ни значи да стиснеш на аплаузот 👏 и можеби да ја препорачаш статијава некому на кого му е потребна.

Прочитај повеќе од нас

Следи не’
Facebook 
Instagram
YouTube