Разјаснување на поимот физички фитнес

Разликата меѓу физичка активност и вежбање

Едноставно кажано, физичка активност е секое движење на телото при кое настанува мускулна контракција. Сите активности што ги правиме во текот на денот со движења, како што се: пешачење, кревање, чистење и работа во дворот, се примери за физичка активност. Најголем дел од луѓето прават најмалку по неколку физички активности секој ден без да се свесни за тоа. На пример, кога стоите и готвите или кога излегувате од дома за да завршите работа до било која институција, вие правите основни движења.

Можеби ќе ви биде интересно да размислите за физичките активности што ги правите секој ден без да сте свесни за тоа. Ќе бидете изненадени од тоа колку е долг или краток списокот со активности, затоа кликни на линков и продолжи да го читаш овој текст на нашата веб страна.

Ако ти се допадна ова што го читаше ќе ни значи да стиснеш на аплаузот 👏 и можеби да ја препорачаш статијава некому на кого му е потребна.

Прочитај повеќе од нас

Следи не’
Facebook 
Instagram
YouTube