Марија од Studio 60 – Правилното движење на телото започнува со нас!

studio-60

Студио 60 е првото комплетно опремено STOTT PILATES®️ студио во земјава, целосно трансформирајќи го начинот на кој се изведува светски познатиот реформер пилатес тренинг. 🙌

Удобниот амбиент во кој се изведуваат тренинзите, најновите генерации на опрема, реквизити и методот на работа, го доближуваат концептот на светски познатите студиа за STOTT PILATES®️ и кај нас.

Овде може да вежбате со најновите генерации на Реформери (V2Max Reformer), Кадилак (Cadillac), Столици за стабилност (Stability Chair), Барел (Ladder Barrel) и аксесоарите што ги прават тренинзите значително позабавни. 

studio-60

Иако Студио 60 e oтворено на 1 февруари 2023, веќе ги бележи првите позитивни реакции од задоволните клиенти. 😊

Марија Кочевска, основач на Студио 60, објаснува како настанала идејата за отворање на ваков уникатен центар.

Со голема љубов кон спортот генерално и начинот на изведување на тренинзите на реформери, заклучив дека кај нас фалат можности за практикување на ваков вид на тренинзи. Па така, по година и пол едуцирање за STOTT PILATES®️ методот во странство, решив да го воведам и во Скопје.

studio-60

Студио 60 ги нуди овие 3 вида на реформер пилатес тренинзи:

1️⃣  Power Reformer – Тренинг за подобра функционалност на мускулатурата што значајно го подобрува држењето на телото.

2️⃣ Cardio Performer – Тренинг за сила во комбинација со оптимизација на работата на кардио-васкуларниот систем. 

3️⃣ Cadillac performer – Тренинг за сила со изолирани вежби на Кадилак што се изведуваат во работа еден-на-еден со личен STOTT PILATES®️ тренер. 

Сите тренинзи се програмирани врз основа на 5-те актуелни принципи на STOTT PILATES®️ методот, кој е составен од повеќе од 500 системски вежби и истите се изведуваат на реформери и дополнителна опрема.

Бенефитите од редовно вежбање на STOTT PILATES®️ методот се многубројни: 

✅ Подобра функционалност на моториката на телото

✅ Зајакнување на мускулите околу карлицата

✅ Издолжување и учење на правилно поставување на мултифидусот во функција на држење на телото спротивно на гравитацијата

✅ Зголемена свесност при изведувањето на вежбите

✅ Подобро расположение

✅ Подобра флексибилност, баланс и држење на телото

✅ Подобра техника при изработка на вежбите

✅ Активација на длабоките абдоминални мускули

✅ Подобар тонус на мускулното ткиво

studio-60

Покрај овие реформер пилатес тренинзи, Студио 60 ги нуди и следниве услуги:

✅ Индивидуални, полуиндивидуални и тренинзи во групи од 4 лица.

✅ Персонализирани тренинзи за лица кои се опоравуваат од одредени состојби, со претходна дозвола и препорака од доктор за работа на одредена проблематика. 

✅ Мануелни третмани: терапевтска масажа, спортска масажа, релакс масажа и антицелулитна масажа.

✅ Услуги за нега на телото: депилација, педикир и маникир.

studio-60

Студио 60 е уште еден член на ФитКит фамилијата. 👩‍👧‍👧

Доколку сакаш и ти да бидеш дел од приказната на Студио 60, закажи си термин преку ФитКит апликацијата и посети го студиото што се наоѓа на:

👣 улицата „Невена Георгиева Дуња” број 1 во општина Кисела Вода во Скопје.

За да бидеш во тек со сите новости на Студио 60:

📸 Следи ги на Инстаграм: @reformerstudio60

👍 Пиши им на Фејсбук: Reformer Studio 60

📧 Пиши им на мејл: contact@reformerstudio60.com

☎️ Јави се: 072 208 208

🌐 Посети го веб-сајтот: https://reformerstudio60.com/

 

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и со опција за закажување сесии со лиценциран психолог. 

ФитКит е и плFitKit logoатформа со видео програми за вежбање со твоите омилени ликови. Програмите можеш да ги отклучиш со твојата ФитКит претплата, со 15 кредити, 990 денари, или преку видеотеката на MaxTV. Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore