FitKit Plus Prenatal yoga програма на Мартина Димитров

FitKit Plus Prenatal yoga програма на Мартина Димитров

Јогата е дел од нејзиниот живот веќе неколку години, a практиката ѝ помогнала да изгради врска помеѓу телото, умот и дишењето. 🧘

Со намера да ја продлабочи својата лична пракса, одлучува да стане сертифициран јога инструктор во областа на hatha и prenatal yoga.

Запознај ја Мартина Димитров, наш FitKit Plus тренер што ја води програмата Prenatal yoga. 👋

Кога започнав со практикување јога, веднаш се вљубив во бавното движење на телото, останувањето во положба подолго време, кое придонесува за смиреност и опуштање. Се чувствувам прекрасно додека практикувам јога, бидејќи можам да се движам во свој ритам. Мојата цел е да им помогнам на сите оние што сакаат да започнат со јога да можат удобно и правилно да го движат своето тело и да се поврзат со своето вистинско јас.

FitKit Plus Prenatal yoga програма на Мартина Димитров

Програмата Prenatal yoga е наменета за трудници со нормална бременост.

Оваа практика ќе ти помогне полесно да ги почувствуваш и прифатиш промените што настануваат во твоето тело за време на бременоста, како на физички, така и на емотивен план. 🎯

Оваа програма овозможува трудниците да бидат свои и свесни, да се почувствуваат силни и сигурни во себе во текот на бременоста, а притоа и да знаат како тоа да го постигнат. Трудниците можат со вежбање можат да започнат од 12 недела, со претходна консултација на гинеколог.

Еве како изгледа еден Prenatal yoga час:

✔️ Часот започнува со смирување на телото со техники на дишење кои ќе ти помогнат да го балансираш телото и умот и да останеш смирена;

✔️ Загревање на телото и изведување на положбите кои имаат повеќе варијанти и се приспособливи за секоја трудница;

✔️ Часот завршува со опуштање и релаксирање, со што му се дозволува на телото да се одмори, а истовремено да се смири и ритамот на дишењето, насочувајќи го вниманието кон себе.

Положбите се изведуваат полека и стабилно, а вниманието е насочено на тоа да не се напрега телото.

Напротив, телото се држи опуштено, а поголем дел од вежбите се усогласени со дишењето.

FitKit Plus Prenatal yoga програма на Мартина Димитров

Еве кои придобивки ќе ги искусиш од Prenatal yoga тренинзите:

✅ Физички придобивки:

 • Нежно истегнување
 • Поголема флексибилност
 • Подобра циркулација
 • Намалување на отоците околу зглобовите
 • Намалување на болката во телото
 • Подобар сон
 • Те подготвува за породување
 • Побрзо враќање во форма по породувањето

✅ Емоционални придобивки:

 • Стабилност
 • Смиреност
 • Трпеливост
 • Подобра концентрација
 • Го намалува стресот
 • Го опушта умот

За да дознаеш повеќе за Мартина: 👩

📸 Следи ја на Инста — @yogawithmartinaa

📝 Пиши ѝ на Фејсбук — Yoga with Martina

⭐️ Конектирај се на LinkedIn — Martina Dimitrov

FitKit Plus Prenatal yoga програма на Мартина Димитров

👉За да почнеш да вежбаш со Мартина, креирај го твојот профил на FitKit Plus.

За крај, еве зошто треба да пробаш Prenatal yoga: 👇

Доколку си бремена и бараш начини да се релаксираш или да бидеш фит, Prenatal yoga e одличен избор за тебе. Оваа онлајн програма ти овозможува да вежбаш од дома кога ќе посакаш, а за вежбање ти е потребна само удобна облека. Затоа, без разлика дали претходно си имала искуство со јогата или не, топло ти ја препорачувам Prenatal yoga во текот на бременоста. 👶


FitKit logo

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и во online вежбалните низ целата држава.

Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore.