Совети за витко тело од Џејн Фонда, кралицата на аеробикот

Џејн-Фонда
Џејн-Фонда

Џејн Фонда беше една од првите тренери која уште во 80те години го направи вежбањето од дома тренди

Нејзините видеокасети со аеробик вежби како дел од нејзина програма за вежбање и ја донесоа титулата – кралица на аеробикот. 👑 И со право.

Фонда го направи аеробикот ултра популарен за сите мажи и жени без разлика на возраста.

Денес, Фонда има 83 години и нема намера да престане да вежба. Секој ден оди на долга прошетка, практикува јога и скијање. 🎿

Како Џејн Фонда успева биде згодна на 80 години?

Еве кои насоки ги следи за да ја одржи својата виталност:

☑ Вежбај 3 пати неделно

Минимум за ефективно вежбање е 3 пати неделно. Најдобро е ако вежбањето е преку еден ден и во времетраење од најмалку половина час.

☑ Вклучи 3 вида тренинзи

Без разлика на кој вид вежбање ќе се решиш, тој треба да вклучува 3 различни видови на дисциплини:

☑ Правилно губење на тежина

Мораш да ја намалиш количината на храна што ја јадеш и да ја зголемиш количината на вежбање. Поинаку нема да има ефект. 👌

☑ Внесувај свежа храна во шарени бои

Се трудам да не внесувам шеќери и да јадам свежа храна. Секој ден јадам храна во темно зелена и темно виолетова боја. Не легнувам без да јадам храна со црвена, портокалова или жолта боја. 🍊

☑ Постави остварлива цел за вежбање

Твојата цел треба да биде да го земеш твоето тело и да го направиш здраво, силно, флексибилно и пропорционално.

☑ Не јади кога не си гладен/а

Јади само кога се чувствуваш вистински гладен/а, а не затоа што е време за ручек или вечера.

☑ Појадокот е најважен

Никогаш не прескокнувај го појадокот. Идеално, треба да имаш една третина од дневните калории наутро, една третина напладне и не повеќе од една третина навечер.

☑ Практикувај здрава ужина помеѓу оброци

Секогаш имај при рака здрави ужинки помеѓу оброците како на пример овошје или урда со малку маснотии или кашкавал. 🧀

Џејн Фонда е вистинска фитнес легенда веќе 40 години! 🤩

Задолжително следи ја на Инстаграм за инспирација: https://www.instagram.com/janefonda/

Џејн-Фонда

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и како платформа со видео програми за вежбање со твоите омилени ликови.

Програмите можеш да ги отклучиш со твојата ФитКит претплата, со 15 кредити, 990 денари, или преку видеотеката на MaxTV.

Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore.