ФитКит Херој на Неделата: Огнен Лазаревски

ФитКит херој - Огнен Лазаревски
ФитКит херој - Огнен Лазаревски

Храбар, одлучен и отворен за предизвици. Неодамна направи драстична промена во начинот на живот, а тоа му донесе целосна трансформација во физичкиот изглед и психичката благосостојба. 💪

Запознај го Огнен Лазаревски од Скопје, нашиот ФитКит херој на неделата. 👋

Првата активност што ја закажа преку ФитКит апликацијата е пливање, но сепак најмногу се пронаоѓа во бодибилдингот, бидејќи смета дека трудот и заложбата имаат впечатлив визуелен ефект. 🏋

Фитнес идол е жена му, 💃 а за да се фрли во акција и да вежба се мотивира на следниов начин:

Кога ме мрзело да вежбам, никогаш не сум се покајал по тренинг. Feel good чувството што го добиваш после вежбање е незаменливо. 😁

Како вработен во компанијата Valtech, вели дека физичката активност прави голема разлика во енергија и продуктивноста што ја носиш на работното место.

Дефинитивно чуството на поддршка за водење на здрав живот придонесува за целокупната слика на компанијата која во фокус го става моторот на компанијата, а тоа се луѓето. 👔

Огнен ретко практикува онлајн тренинзи, но смета дека треба да се секому достапни.

ФитКит херој - Огнен Лазаревски

A eве што им препорачува на колегите што постојано велат дека немале време за вежбање:

Има време за се! Навиката се стекнува со козистентност и мотивираност. Би им препорачал на моите колеги најпрво да ја најдат својата мотивација. Тоа може да биде отргнување од лоши мисли или пак промена на начинот на живот. Важно е секој сам да го најде она што ќе го инспирира да вежба. 🏋

За да дознаеш повеќе за Огнен: 😎

👍 Додај го за пријател на Фејсбук: Ognen Lazarevski

📸 Пиши му на Инстаграм: @ognengineer

🎯 Конектирај се на LinkedIn: Ognen Lazarevski

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и како платформа со видео програми за вежбање со твоите омилени ликови.

Програмите можеш да ги отклучиш со твојата ФитКит претплата, со 15 кредити, 990 денари, или преку видеотеката на MaxTV.

Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore.