ФитКит Херој на Неделата: Маја Крстева

maja-krsteva

Возењето точак и вежбањето теретана наутро се нејзината рецепта за продуктивен ден, полн со многу енергија и елан за работа. 🌞

Запознајте ја Маја Крстева, нашиот ФитКит херој на неделата. 👋

maja-krsteva

Секогаш кога чувствува дека нема мотивација за вежбање, овде се нејзините пријателки коишто постојано ја инспирираат да продолжи кон патот на остварување на своите фитнес цели.

🎶 Она што дополнително ја мотивира да го даде својот максимум, е нејзината омилена мелодија:

Мојата цел е подобрување на општата физичка форма и издржливост како и зацврстување на телото. Секогаш правам вежби за истегнување пред и после тренингот, за време на тренинг фокусот е ставен на вежби за мускули и кардио, а самиот тренинг завршува со еден убав и здрав доручек. 🥑

Првата активност што Маја ја закажала преку ФитКит апликацијата е програмата Goddess во фитнес студиото Kinetics за да навлезе во светот на функционалните тренинзи и да дознае што имаат да ѝ понудат.

Избирам да вежбам од дома или во фитнес студио во зависност од денот и обврските, но повеќе практикувам вежбање во теретана бидејќи знам дека тоа време поминато ќе го искористам продуктивно и со соодветна опрема. 🏋️

Најчестата опрема што Маја ја користи за вежбање е руско ѕвоно коешто го комбинира со различни вежби.

maja-krsteva

Маја работи како Product и UX Designer во компанијата LDSK (LiveDOOH Signkick). 🧑‍🎨

Таа вели дека токму вежбањето наутро ѝ помага да биде поконцентрирана на работа и да го исфрли наталожениот стрес.

Вежбањето има голем број на здравствени придобивки, но служи и за подобрување на нашите навики, особено за оние како мене коишто работното време го поминуваме седејќи и работејќи пред компјутер. Но, вежбањето може да помогне и за подобрување на тимската динамика, како можност за вработените да работат заедно, но и да ги развиваат своите комуникациски вештини. 🙌

maja-krsteva

А на своите колеги коишто сè уште не му дале шанса на вежбањето, им го препорачува следново: ⬇️

Да си го најдат тоа што нив им одговара најмногу, со темпо коешто им одговара и да не се водат според некои луѓе коишто вежбаат со години, бидејќи секој од нас некогаш бил на почеток. 

За да дознаеш повеќе за Маја:😎

👍 Додај ја за пријател на Фејсбук: Maja Krsteva

📸 Пиши ѝ на Инстаграм: @majakrsteva

🎯 Конектирај се на LinkedIn: Maja Krsteva

 

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и со опција за закажување сесии со лиценциран психолог. 

ФитКит е и плFitKit logoатформа со видео програми за вежбање со твоите омилени ликови. Програмите можеш да ги отклучиш со твојата ФитКит претплата, со 15 кредити, 990 денари, или преку видеотеката на MaxTV. Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore