FitKit Pixel

Како настанала и зошто треба барем еднаш во животот да пробаш јога?

Ако досега не си пробал/а јога, овој текст дефинитвно ќе те мотивира барем еднаш да ѝ дадеш шанса на јогата за да сфатиш зошто милиони луѓе секојдневно практикуваат некој вид јога. 👇 Она што за почеток треба да го знаеш е дека јогата не е класична дисциплина. Таа е традиционален духовен и практичен систем кој […]

Повеќе

Дали ми треба јога и од каде да почнам

Единствено доколку не постои медицински проблем или некаква посериозна повреда, тогаш прашањето дали ти треба не мора повеќе да си го поставуваш. Можеби не ти треба, но дефинитивно ќе ти стане потреба кога ќе ги дознаеш и искусиш бенефитите и ефектите од практикување на оваа дисциплина. Јогата е древна форма на вежбање што се практикува […]

Повеќе