Корпоративен фитнес: Tрошок или бенефит што ја зголемува продуктивноста кај вработените?

vezbanje-firma

Колку често вашите вработени земаат слободен ден поради болест? 

Колку често ви се пожалиле дека дошле на работа, иако не се чувствуваат добро? 🤒

Во просек, еден вработен не е продуктивен околу 51 ден во годината, губејќи околу 20.2% од работните часови. 

Дури и да се на работното место, тие не се продуктивни поради главоболка, болки во телото, проблеми со дишењето, дијабетис, депресија и други физички или ментални предизвици.

Како да се зголеми продуктивноста и да се намалат отсуствата од работа поради здравствени причини?

kompanii-vezbanje

Како вежбањето може да им помогне на вашите вработени?

✅ Позитивна работна средина: Поттикнувањето физичка активност на работното место поттикнува позитивна и поддржувачка средина, промовирајќи култура на физичка и ментална благосостојба.

✅ Подобрена рамнотежа помеѓу работата и животот: Вградувањето на вежбањето во секојдневните рутини поттикнува балансиран начин на живот, помагајќи им на вработените да управуваат со нивните лични и професионални одговорности.

✅ Превенција на мускулно-скелетни проблеми: Ангажирањето во вежби за сила и флексибилност може да помогне да се спречат заеднички мускулно-скелетни проблеми поврзани со работното место и долгото седење пред компјутер.

Зголемено задоволство од работата: Компаниите што вложуваат во физичкото и ментално здравје на вработените имаат повеќе задоволни вработени, со што се намалува ризикот дека тие ќе ја напуштат компанијата.

✅ Подобро физичко здравје: Редовното вежбање помага во одржување на здрава телесна тежина, го намалува ризикот од хронични болести (како срцеви заболувања, дијабетес и дебелина) и го подобрува кардиоваскуларното здравје.

✅ Зголемено ниво на енергија: Практикувањето физичка активност го зголемува нивото на енергија, што ги прави вработените пофокусирани и попродуктивни во текот на целиот работен ден.

✅ Подобро ментално здравје: Вежбањето ослободува ендорфини, природни подигачи на расположението што го ублажуваат стресот, анксиозноста и депресијата.

✅ Намалување на стресот: Физичката активност може да послужи како механизам за ослободување од стрес, помагајќи им на вработените поефикасно да управуваат со притисоците поврзани со работата.

✅ Подобрен фокус и концентрација: Вежбањето ја подобрува когнитивната функција, што доведува до подобрување на фокусот, концентрацијата и вештините за решавање проблеми.

kompanii-vezbanje

✅ Зголемена креативност: Физичката активност е поврзана со зголемена креативност и иновативно размислување.

✅ Подобар квалитет на сон: Редовното вежбање може да го подобри квалитетот на сонот, што доведува до помирни ноќи и зголемена будност во текот на денот.

✅ Негување на тимскиот дух: Заедничкото вежбање со колегите може да го продлабочи нивниот однос и да ја подобри тимската работа.

✅ Намалено отсуство од работа: Редовното вежбање придонесува за подобро целокупно здравје, намалувајќи ја веројатноста за болести и отсуство од работа.

✅ Подобро менаџирање со времето: Редовното вежбање бара вештини за планирање и управување со времето, коишто можат да се пренесат и во други аспекти од работата и животот.

Како ФитКит апликацијата може да ви помогне во зголемување на продуктивноста на вашите вработени?

kompanii-vezbanje

ФитКит е апликација што им помага на компаниите да ги мотивираат своите вработени да бидат физички активни и да го подобрат своето ментално здравје преку пристап до 700+ различни активности за вежбање и релаксација, психолози, терени за тенис и разни друштвени активности во над 200 локации низ целата држава. 🚀

Секој од вработените може сам да ги избере активностите за вежбање и релаксација што најмногу му одговараат, во време и на локација што најдобро му се вклопува во распоред.

ФитКит нуди флексибилни понуди со кредити или со претплата според Pay-Per-Use моделот. Ова значи дека на крајот на месецот, компанијата го плаќа само бројот на искористените кредити од секој вработен, без никакви паушали или дополнителни трошоци.

Дополнително, имате опција и за персонализирана понуда според потребите на секој вработен. И на овој начин, кредитите важат во текот на цела година, а ги плаќате само оние коишто вработените ќе ги искористат. 

kompanii-vezbanje

Повеќе детали за тоа како функционира ФитКит за компании ќе најдете на овој линк: https://fitkit.app/za-kompanii/ ⬅️

За дополнителни информации, контактирајте нè на телефонскиот број ☎️ 075 420 308 или пишете ни на мејл 📧 info@fitkit.app.

 

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и со опција за закажување сесии со лиценциран психолог. 

ФитКит е и плFitKit logoатформа со видео програми за вежбање со твоите омилени ликови. Програмите можеш да ги отклучиш со твојата ФитКит претплата, со 15 кредити, 990 денари, или преку видеотеката на MaxTV. Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore