FitKit Pixel

Интензивирај го вежбањето

Спринт Брзото трчање е одличен начин да се подобри кардиоваскуларниот фитнес и да се зајакнат мускулите. Со само неколку кратки серии брзо трчање може да го зголемите интензитетот на вежбањето и да почнете да се потите. Застанете на лентата за трчање и обидете се издржите серии од 5 x 20 секунди брзо трчање помеѓу секоја […]

Повеќе

Умерено интензивен vs. Високо интензивен тренинг

Денешните општо прифатени упатства и правила за физичка активност препорачуваат од 150 до 250 минути неделно да се практикува активност со умерен интензитет (УИ) како што е брзо одење или пак слично нешто кое би можел да го направиш на трака, орбитрек или точак. Овие активности доколку ги правиш во фитнес центар дозволуваат и следење […]

Повеќе