FitKit Pixel

Јанева за најдобрите фитнес центри на хотели во Скопје

Скопје нуди разни можности за фитнес активности, со оглед на големиот број фитнес центри и спортски клубови. Во изминатиот месец, со помош на FitKit, ги истражував најдобрите фитнес центри во хотелите во Скопје. Ги рангирав теретаните според одредени критериуми, како што се големина, фитнес опрема, услови и видови на тренинг, работно време, хигиена, атмосфера, вентилација, […]

Повеќе

Фитнес совети за секое ниво

Загревање пред вежбање Важно е да го подготвите телото за вежбање. Загревајте се најмалку 10 минути со кардио вежби. На пример, може да џогирате во место 5 минути и потоа да правите џампинг џекс или да скокате јаже. Или, почнете со пешачење, па продолжете со џогирање со бавно темпо на трака. Комбинација за раце и […]

Повеќе

Те мрзи да се вратиш на вежбање? Ајде да го решиме ова

Дали некогаш ти се случило да се најдеш во ситуација кај што се двоумиш дали денес да одиш на вежбање или воошто да се вратиш на вежбање, а не постои некоја голема причина? Една од работите што на секој од нас ни сметаат е феноменот “тргни застани”. Еве на пример замислете да одите до најблискиот […]

Повеќе