Fitnessmotivation

Како да стекнеш навики за вежбање

Излезете надвор Вежбањето на отворено во убава околина е одличен начин да уживате во физичката активност. Многу луѓе сфаќаат дека иако планирале да пешачат околу

Како да стекнеш навики за вежбање Повеќе

6 начини како да ги инспирираш за фамилијарно вежбање

Не постои подобро време и сезона од ова сега, за да ги поттикнеш твоите деца и фамилија на активност. Ако можеби бараш начини како твоите

6 начини како да ги инспирираш за фамилијарно вежбање Повеќе

Табата тренинг: подигни го твоето фитнес ниво

Табата начинот на вежбање бара да вежбаш на едно повисоко и поспремно ниво. Причината поради тоа што е популарен и омилен кај се’ повеќе луѓе

Табата тренинг: подигни го твоето фитнес ниво Повеќе

Како да ја најдеш најдобрата дисциплина?

Дали некогаш си размислувал за најдобрадата дисциплина или тип на вежбање што ќе ти гарантира резултати? Или можеби нешто што ќе ти го задржи континуитетот

Како да ја најдеш најдобрата дисциплина? Повеќе

3 совети што ќе ти помогнат да останеш активен

Има една поговорка што вели дека е тешко да бидеш мотивиран, но уште потешко да останеш мотивиран. Тука можеме да си филозофираме уште многу и

3 совети што ќе ти помогнат да останеш активен Повеќе

Земи пријател на вежбање: 5 начини да убедиш некого да ти се придружи

Ако си дошол до оваа статија, тоа значи дека си свесен за важноста на вежбањето и знаеш дека треба да си физички активен. Но, сега

Земи пријател на вежбање: 5 начини да убедиш некого да ти се придружи Повеќе

Најчестите фитнес прашања и нивни одговори

Има нешто интересно во секој почеток на сезона. Многу од луѓето поставуваат најразлични фитнес цели и цели поврзани со навиките во исхраната, но затоа што

Најчестите фитнес прашања и нивни одговори Повеќе

7 начини како да останете мотивирани да вежбате

Илјадници пати сте слушнале за корисните ефекти на вежбањето и знаете што треба да правите, но да се најде изговор е многу лесно. „Удобно ми

7 начини како да останете мотивирани да вежбате Повеќе

Вистината за активниот животен стил

Многу често кога луѓето ќе го слушнат зборот активен го поврзуваат со нешто тешко и страшно. Луѓето имаат слика дека активниот животен стил подразбира саати

Вистината за активниот животен стил Повеќе